Profil Saya


Penulis

Uma Seo. Di dalam budaya suku saya, ekor nama saya berubah menjadi Seo sebagai penghormatan terhadap umur oleh orang yang lebih muda. Sedangkan kata Uma di kalangan kaum saya merupakan cara penghormatan terhadap garis keturunan yang dimiliki orang tersebut. Jadi nama Uma Seo adalah nama yang mengandung dua penghormatan sekaligus.

Adapun saya, adalah orang biasa seperti kebanyakan orang. Hanya saja cita-cita saya tidak seperti orang kebanyakan. Saya pernah menjadi anggota HMI, dan sempat menjabat sebagai Ketua Korps Pengader di salah satu cabang HMI. Saya juga pernah liqo dan mengikuti tarbiyyah meskipun saya memutuskan untuk tidak melanjutkannya lagi.

Saya menyukai sejarah. Walau hanya tahu sedikit, saya cukup percaya diri untuk membaginya pada anda. Saya harap anda termotivasi untuk mencari lebih dalam tentang sejarah, khususnya sejarah Dompu. Sehingga setiap orang yang memiliki akses lebih baik kepada sumber-sumber primer sejarah Dompu dapat tergerak untuk berbuat lebih dari saya.

Motto blog saya: Kami menulis sejarah Dompu dulu, kini dan nanti. Sejarah Dompu artinya saya mengajak anda mengingat bahwa nenek moyang kita adalah masyarakat Islami yang hidupnya diatur oleh Syariah Islam, sejarah Dompu kini artinya saya mengajak anda merasakan masalah yang meliputi bumi yang kita tinggali ini akibat meninggalkan Syariah Islam, sedangkan sejarah masa depan adalah saya mengajak anda untuk sama-sama merekonstruksi tatanan masa lalu dengan kemasan modern namun tetap dalam bingkai ketaqwaan. Tatanan yang akan menerapkan Syariah Islam secara utuh yang olehRasulullah SAW disebut dengan nama Khilafah.

Kini saya menjadi anggota sebuah Partai Politik Islam internasional yang memiliki visi tegaknya Syariah Islam di muka Bumi sebagai solusi atas segala derita yang dimiliki ummat saat ini. Visi itu kemudian dijabarkan dalam bentuk sebuah misi. Yakni mendirikan kembali sistem pemerintahan warisan Rasulullah SAW. Khilafah Islamiyyah ‘Ala Minhajin Nubuwwah. Job saya adalah terjun ke kampung-kampung karena saya bukan dari kalangan elit. Begitulah tafsir saya atas “Tatanan Masyarakat Yang Diridoi Allah.”

Terima kasih atas kunjungan anda dan terimakasih telah sudi membaca tulisan amburadul saya. Sebagai manusia banyak salahnya. Boleh dicopy paste, asal mencantumkan sumber asli dari blog saya.

Oh, ya. Saya juga seorang guru. (^_^)

31 Balasan ke Profil Saya

  1. rachmat tri sakti berkata:

    the moral of the cerpen of ”Pak’Amir” is although pak’amin is experiencing a crisis of money, he must be honest and not betray your own profession, as a teacher is a very noble …

    • susunan kalimat yg benar: the moral of this short story is although Pak Amin is in money crissis, he must be honest and does not betray his own profession. be a teacher is very noble.
      Kamu gak pake kaca mata ya? Itu judulnya Pak AMIN, bukan Pak AMIR

  2. samsul rijal maulana Xe berkata:

    the moral of the cerpen of ”Pak’Amir” is do not be swayed to betray the profession for the money, even though we are experiencing a crisis of money …

    • Woey…… judulnya PAK AMIN tau…..
      susunan kaliat yang benar: the moral of this short story is do not betray our profession only for money, even though we are in the middle of money crissis

  3. suwaibatul aslamiah Xe berkata:

    the moral of the cerpen of ”Pak’Amir” is although Pak’Amin is experiencing a crisis of money, he should not betray his noble profession as a teacher ……

    • Ini lagi bilang PAK AMIR, gini2 cerpen ini pernah dapat juara 3 sayembara cerpen mhswa tingkat nasional tau!!!!

      susunan yg bener: the moral of the short story titled ”Pak’Amin” is although Pak’Amin in the midle of money crisis, he should not betray his noble profession as a teacher ……

      O ya, kamu kan udah lulus. knp ikutan sih?

  4. m.nursalam [ kls xe ] [sman 1 woja berkata:

    the moral of the cerpen of “pak amin” is although pak amin is experiencing a crisis of money, he must be honest and not betray your own profession, dan pak faisal yang baik……………………..

    • gak ada puji-pujian ya….
      gak ngaruh sama nilai
      susunan yg benner: the moral of the shotr story titled “pak amin” is although pak amin in money crissis, he must be honest and does not betray his own profession

  5. ahmad [ kls xe ] [sman 1 woja berkata:

    do not forget learning……………….[dannnnnn pak faisal yang baik]

  6. m.nursalam [ kls xe ] [sman 1 woja berkata:

    the moral of the of “pak amin” is although pak amin is experincing a crisis of fulus,he must be honest and not betray your own professien, as a teacher is a very noble……..[pak faisal yang baik hati]

  7. JAINUDDIN (XF) berkata:

    The moral of the short story titled “pak amin” is although pak amin in money crissis, he must be honest and not does betray his idealism

  8. ade supratman berkata:

    the moral of the of “pak amin “is although pak amin in money crissis,he mustbe honestand not does batrey your own professional………………….

  9. jayusman berkata:

    gile mena bahasa re. sy gak ngerti re

  10. The moral message delivered at the Story These are:
    Poor live better than on a luxurious life but with illegitimate money. It’s a matter of luck and God set our lives trying to reach and it was not for lack of anything else in the advantage enjoyed by way of dirty tricks such as corruption.

  11. rachmat tri sakti berkata:

    the moral of this short story is although Pak Amin is in money crissis, he must be honest and does not betray his own profession. be a teacher is very noble.

  12. andre XE berkata:

    the moral of the cerpen of “pak amin” is although pak amin is experiencing a crisis of money, he must be honest and not betray your own profession.

  13. ananda reka Xe berkata:

    the moral of the cerpen of “pak amin” is although pak amin is experiencing a crisis of money, he must be honest and not betray your own profession,

  14. syariful islam Xe berkata:

    the moral of the cerpen of “pak amin” is although pak amin is experiencing a crisis of money, he must be honest and not betray your own profession….

  15. ruby susmawati ( x5 ) berkata:

    the moral of the cerpen of “pak amin” is although pak amin is experiencing a crisis of money, he must be honest and not betray your own profession,

  16. nurul inayanti ( x5 ) berkata:

    The moral of the short story titled “pak amin” is although pak amin in money crissis, he must be honest and not does betray his idealism

  17. Masyudha_Xc berkata:

    the moral of this story is: as a teacher do not betray the idealism and the faith as a moslem. although you are in a crissis of money. we must hold the principe of Bimanese: MAJA LABO DAHU.

  18. ismail berkata:

    the moral of the short story titled”pak amir” is althoughpak amin in money crissis, he must be honestand not does betray his idealism…………

  19. sumardin berkata:

    the moral of the short story titled “pak amin” iis although pak amin is money crissis, he must be honest and not does betray his idealism….

  20. nurul choiriyah berkata:

    the moral of the cerpen of “pak amin” is although pak amin is experiencing a crisis of money….
    he must be honest and not betray your own profession…….

  21. MIFTAHURRAHMAH Xe berkata:

    the moral of this short is do not betray our profession only for money,even though we are in the middle ofmoney crisis…………………………..

  22. Rivaldi Apryanto berkata:

    Assalamualaikum, saya rivaldi apryanto mahasiswa ilmu sejarah Uny asal dari dompu. Kebetulan pak, blog bapak membahas mengenai kesultanan. Saya tertarik ingn skripsi saya nanti membahas ttg kota kelahiran khususny masalah kesultanan atau ngk mengenai letusan tambora. Saya sedang mencari referensi mengenai topik itu pak, kira² bapak mempunyai arsip atau sumber buku²ny pak?. Saya ingin meminjak atau mengcopynya sebagai referensi skripsi nanti. Terima kasih sebelumny pak. Wassalamualaikum.

  23. seo berkata:

    Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s